En dag Ett liv

Mitt liv, en dag i taget.

Glad och stolt...

Kategori: Allmänt

Jag känner en inre lycka och stolthet just nu. Jag är stolt över mig själv. I veckan fick jag ett mail från en sida som är för blivande författare där jag lagt upp lite noveller och dikter som jag skrivit. I mailet stod att jag blivit utsedd till veckans toppmedlem och att jag var den mest lästa just nu. Jag?! Helt sjukt.

Att skriva är mitt liv, min dröm, mitt allt. Om jag aldrig blir en publicerad författare kommer jag känna att hela mitt liv är ett misslyckande. Det är skriva jag lever för. Visst har jag blivit publicerad, både i bokform och på nätet men än kan jag inte kalla mig författare, än har jag inte tjänat en krona på mitt skrivande.

Jag kan ägna timmar åt att drömma om mitt liv som författare. Jag vet precis hur min dag skulle se ut. Jag skulle ha ett vackert, ljust rum med ett antikt, vitmålat skrivbord och en gammal karmstol med en fin pläd över ryggstödet. Jag skulle stiga upp tidigt på morgnarna, slå på datorn och sitta där och skriva med en kopp kaffe. Sedan skulle jag pausa med långpromenader för att rensa hjärnan. Jag skulle dock gärna slippa det som följer med ett författarskap, nämligen kändisbiten. Jag vill inte gå på kändisfester, va med på bild i Se&Hör eller läsa om hur fult jag klär mig i någon annan skvallerblaska. Jag vill få ha mitt liv för mig själv. Men jag antar att man snabbt skulle bli ointressant då. Den enda som verkligen lyckats med detta är väl Henning Mankel. Jag vill bli som han....

Tack 1av3.se för utmärkelsen! You made my day!

Utslag från helvetet, midsommar och några trevliga samt otrevliga stunder...

Kategori: Allmänt

Detta är min arm. Ni skulle bara veta hur resten av kroppen såg ut! Jag vaknade dagen före midsommar helt täckt av röda, kliande utslag. Jag var i chocktillstånd! Men under dagen försvann de och jag ägnade hela dagen åt att städa. Såhär fint blev mitt kök:



Jag slet som ett djur för att få det superfint tills min älskling och min bästa vän skulle komma på midsommarafton. Det var dock förgäves för älskling sa att det inte syntes att jag städat. Kanske skämtade han men jag ville inget hellre än att ge honom en rak höger.
Vi hade i varje fall en trevlig midsommarafton. Det blev väldigt lugnt och stilla. Bara vi tre hemma hos mig, vi grillade på balkongen och åt sedan tårta:



Tyvärr släppte älskling en bomb som jag nog inte riktigt har smällt än. Han berättade att han funderar på att flytta till Motala istället för Linköping. Eller det lät snarare som han hade bestämt sig. Jag blev chockad, ledsen, uppgiven och kände mig totalt värdelös för en stund. Varför har han inte pratat med mig? Finns jag överhuvudtaget i hans liv? Jag vill inte bo i Motala och kommer definitivt inte flytta efter om det blir så. Då har han gjort sitt val.

På lördagen träffades jag och älskling. Jag trodde vi skulle mysa och titta på film men han ville prata. Det blev ett jobbigt samtal där vi enbart kom fram till att jag tycker att han är otillräcklig som pojkvän och han känner sig otillräcklig men vi hittade ingen lösning utan hoppas på att hans fyra veckors semester som börjar på torsdag ska göra att det känns bättre. Jag fick i varje fall en present av honom helt utan anledning och den gjorde mig väldigt glad:



En ny plånbok! Med KoRn på dessutom. Jag älskar KoRn och blev verkligen glad. Spontana presenter är de bästa. Han kanske inte kan tala om att han tycker om mig eller visa det genom fysisk närhet men han visar det på sitt sätt och det känns äkta.

Jag pratade precis med distriktssköterskan på vårdcentralen om mina utslag som har återvänt varje natt. Hon frågade om jag hade väldigt varmt i sovrummet eller om jag bytt tvättmedel men nix och nix. Det mest troliga är kanske kvalster. Jag vet inte om jag orkar leva med ännu en allergi. Ännu något som handikappar mig i min tillvaro. Det kan snart inte bli mycket värre. Men imorgon 07.45 ska jag hänga på låset till vårdcentralen förhoppningsvis full av utslag som jag ska visa upp. Om jag lyckas sova i sängen dvs. De två senaste nätterna har jag sovit på soffan för att slippa utslagen. Men jag sover dåligt och har fått nackspärr till på köpet så jag hoppas de hittar en lösning så jag kan återgå till min säng utan utslag.

Shopping Spree...

Kategori: Allmänt

Idag har jag shoppat loss. Ett stycke nya löparskor, ett par klänningar och massvis med nya trosor. Det var välbehövligt, speciellt trosorna. De gamla är så stora att de knappt sitter uppe och trots att de flesta är boxer eller hipster förvandlas de till string när jag skumpar runt på gymmet. Varken vackert eller bekvämt.
Jag var även inne på Intersport för att reka utrustning inför fjällresan i september. Det var en riktigt trevlig upplevelse. En mycket söt och tämligen trevlig expedit haffade mig så fort jag klivit innanför dörrarna. Sedan fick jag en rundtur av all deras utrustning, sovsäckar, tält, ryggsäckar, underställ och massa annat. Han övertygade mig totalt om en väldigt snygg mörklila ryggsäck och en färgmatchande sovsäck. Men de får vänta tills jag har vunnit på lotto eller åt minstone fyllt år och fått lite pengar.
Jag blev så förvånad när han pratade om ryggsäckarna. Jag sa att jag nog behövde en som tog 70 liter men han tittade förvånat på mig och sa att nä du som är så liten ska inte ha så mycket packning. Jag som är så liten? Hm... Det kändes konstigt. Han tyckte att det räckte med en som tar 50+10 liter men den var blå. Jag hatar blå! Så som en kompromiss tyckte han att den mörklila som tar 60+10 skulle funka om jag skippade de där +10 litrarna. Jag fick en hel del värdefulla tips om packning och utrustning. Jag verkligen älskar trevlig butikspersonal.
Min tanke var att jag bara skulle reka på Intersport och sedan gå vidare till Stadium och reka där med sedan välja det ställe som har billigast utrustning. Men jag tror han sålde in sig så pass bra att det nog får bli Intersport ändå. Jag har aldrig upplevt speciellt bra service på Stadium, tvärtom de har till och bem varit otrevliga. Men kanske borde jag reka lite ändå för ekonomins skull. Jag har ju tid på mig.

En midsommarklänning har jag i varje fall. En svart hellång tajt sak som passar perfekt till mina marockanska sandaler. Men tyvärr har jag ingen fest att visa upp mitt nya inköp på. Det blir nog inte mycket till midsommar eftersom J kommer hem den dagen och är säkerligen alldeles för trött för att hitta på något. Det blir kanske bara vi två. Men lite grillat och ett glas vin ska det bli oavsett.

Nu är det strax dags för BodyCombat! KIAaaaah......

Vemodets vals...

Kategori: Allmänt

Hur kan minuter plötsligt bli timmar. När jag tänker på dig vill jag vrida tiden tillbaks...

Sitter och lyssnar på The Pinks och undrar vad det är som är fel...
Längtan har försvunnit. Den varade bara ett kort tag. Om en vecka kommer J hem och jag känner inget speciellt just nu. Igår när jag fikade med en vän och vi pratade så kunde jag känna ett uns av saknad men också mycket vemod. För jag vet inte hur det är mellan oss. Det känns inte bra och har inte känts bra de senaste veckorna men jag hittar inte felet.

Mitt liv går på som vanligt. Jag pluggar och umgås med vänner. Har varit och badat, varit på bio och shoppat på stan. Kanske är det just det som är felet. Jag har insett att mitt liv inte bara handlar om J. Att mitt liv faktiskt är det som händer när han inte är hemma. För så fort han kommer hem känns det som om tiden stod still. Men jag vill att tiden ska stå still. Jag vill att den alltid ska stå still om det innebär att jag alltid är med honom.

Jag längtar efter att han ska komma hem, ta mig i sina armar, kyssa mig länge och säga att han saknat mig. Men så kommer det inte att bli, för det är inte han. Han kommer istället vara kall och hård som vanligt och direkt börja prata om hur han haft det. Jag kommer bli ledsen inombords men inte visa något och sedan kommer allt vara som vanligt. Som om vi inte varit ifrån varann på 3 veckor. Om jag bara kunde få honom att förstå att det inte räcker med att han säger att han tycker om mig, han måste visa det också. Men jag når inte fram...

Jag har i vilket fall som helst haft fantastiskt kul de två senaste veckorna. Vågen har väl inte varit så snäll som jag hoppas på men jag har gått ner. Idag vägde jag mig och vågen visade 73,6 kg. Det är långt ifrån de där 70kg jag hoppades på till midsommar men jag är nöjd ändå. Jag köpte en tröja igår i storlek Small och den satt perfekt. Kändes extremt konstigt. Kanske jag till och med kan ha XS när jag nått mitt mål.
Bara 8,2 kg kvar.
Bara några få veckor kvar av slit. Bröllopet vi ska på är 27 augusti och tills dess skulle jag faktiskt kunna nå min målvikt. Jag undrar hur det kommer att kännas att vara så smal. Kommer jag fortfarande se mig själv som tjock eller kommer min hjärna hinna ikapp? Den som väntar får se...
Det spelar ingen roll hur du ser ut, det spelar ingen roll vad du tänker på....
Älskar The Pinks...

Längtan..

Kategori: Allmänt

Vilken underbar dag!
Jag sov som en stock inatt och vaknade inte förrän strax efter tio. Det var välbehövligt efter en lång tid med dålig sömn. Jag startade dagen med ett besök på vågen vilket resulterade i ett minus på 0,9 kg så dagen kunde knappast ha börjat bättre. Därefter tog jag en 30 minuter lång runda på motionscykeln. Jag tänkte att det kan vara en bra start på dagen nu när jag inte cyklar till och från skolan varje dag.

Dessutom kände jag något idag som jag inte känt på väldigt länge. Jag kände att jag saknar J och jag längtar tills han kommer hem. Imorgon är det fredag och endast två veckor kvar tills jag får se min stiliga soldat igen. Hela våren har vi setts i princip varenda helg och det har nästan blivit vardag. I veckorna har jag haft fullt upp med skola och träning så när han kom hem på fredagarna tänkte jag inte så mycket på det. Men nu när han är borta i tre veckor har jag redan börjat sakna honom och det känns skönt. Jag tror det behövs. Det ger mig lite hopp om framtiden. Hopp om att det kanske kan funka riktigt bra även om vi inte ses så ofta.

Tyvärr har vädret lagt en liten skugga över dagen. Det har regnat och mullrat en del och enligt väderprognosen blir det mer av den varan under eftermiddagen. Fast just nu ser det bra ut och om de har fel tänker jag bege mig upp på stan en sväng för att gå på marknadsafton. Jag verkligen älskar marknader. Jag älskar att strosa runt och titta på människor och känna doften av brända mandlar. Men plånboken säger att jag inte får handla något, inte ens brända mandlar. Fast det är nog mest vågen som bestämt det.

Så är det snart dags för helg också. En helg utan några som helst planer. Förhoppningsvis kommer det ett par böcker imorgon så att jag kan börja plugga. Jag känner mig extremt stressad över sommarkursen som började redan i tisdags men inte en enda bok har kommit än så jag har inte kunnat börja läsa.

Tyvärr fick jag även ett trist besked igår. Jag skulle åka med min församling till Frankrike 1 vecka i augusti. Men nu har alla utom jag och en till fått förhinder vilket gör att vi inte kan flyga dit på grund av kostnaderna. Så alternativet är att åka buss men då blir resan två dagar längre och jag känner att jag inte har tid med det strax innan mitt stora arbete i sommarkursen ska vara inlämnat, speciellt inte eftersom jag ännu inte fått några böcker. Men det var väl helt enkelt inte meningen att jag skulle resa dit i år. Jag får hitta på något annat istället.

Nationaldag i bitterhet...

Kategori: Allmänt

Ja jag är bitter!
Jag vet inte om det är åldersnoja eller framtidsnojan som spökar eller kanske lite av varje, men jag känner mig bitter.
Mitt hjärtas fröjd och glädje har åkt iväg och vi ses inte förrän på midsommarafton om inget oförutsett händer, så jag känner mig lite ensam.
Idag har jag till råga på allt spenderat en heldag ute ensam, först på medeltidsmarknad och sedan på nationaldagsfirande. Det är inte lika roligt ensam. Inget är lika roligt ensam. Jag vet inte vad som hänt, jag som alltid varit en ensamvarg och njutit av ensamheten. Nu blir jag bara bitter och mer bitter.
Men eftersom min sommarkurs börjar imorgon har jag inte tid att tänka på min ensamhet eller bitterheten heller för den delen. Dessutom har jag satt som mål att gå ner till 70 kg till midsommar. Det är ett tufft mål 5,4 kg men konstigare saker har väl hänt. Jag vill så gärna kunna överraska älskling på midsommarafton. Kanske ska jag belöna mig med en ny klänning också om jag lyckas. Jag är sugen på en svart långklänning men vet inte om det är förra årets mode?! Jag har ju helt tappat stinget när det gäller mode eftersom jag inte handlat kläder i princip överhuvudtaget sedan jag började gå ner i vikt.

Nu när jag spytt ut min bitterhet känns allt genast lite bättre. Jag är sugen på lite novellskrivande. Har hittat ett helt gäng tävlingar jag kan medverka i.

Imorgon ska det tydligen bli jordens åskväder och en massa regn. Jag är livrädd för åska. Så rädd att jag brukar gömma mig nånstans där jag varken hör eller ser åskan. Men sedan jag flyttade till denna lilla lägenhet är det svårt att gömma sig så förra sommaren kom jag på att om jag sitter på balkongen och räknar sekunderna blir jag lite lugnare. Helst med ett glas vin i ena handen. Men det ska börja redan imorgon förmiddag så det kanske inte är någon bra idé. Tvättid fanns det inte heller så det är ingen idé jag gömmer mig i källaren. Vi får väl se om jag överlever =)

Glad Sveriges nationaldag på er!

En död dag...

Kategori: Allmänt

Igår var jag hos mina föräldrar som bor ute på landet. Bror med familj och syster med sambo var också där. Men jag var ensam, kände mig ensam. J var för upptagen för att följa med så jag fick åka dit själv. Det kändes jobbigt, det kändes som förr när jag alltid var singel och blev femte hjulet. Fast vi hade trevligt ändå.
Men tyvärr kom döden och gjorde sig påmind genom en liten fågelunge.
Den hade ramlat ur sitt bo som var väldigt dumt placerat mellan ett par brädor vid hustaket. Första gången den trillade ur såg den helt okej ut, den kvittrade och rörde på sig men efter att min bror tagit en stege och petat in den i boet igen föll den ut efter en stund och efter att ha upprepat proceduren hela 5 gånger fanns det inget hopp för den lille krabaten mer. Den hade slagit sig så illa att den inte längre rörde sig, bara andades stillsamt. Jag blev uppriktigt ledsen då jag älskar fåglar. Jag stannade inte länge nog för att se den dö så jag vet inte om min bror gjorde slut på dess lidande eller om den somnade in av sig självt. Men inatt sov jag riktigt dåligt, jag sörjde inte bara fågeln utan alla i min närhet som gått vidare. Jag hade konstigt nog inte en tanke på vilken dag det var imorgon (idag). Idag är det exakt tre år sedan min älskade mormor gick bort. Saknaden är enorm då hon var en så stor del av mitt liv.
Det är knepigt hur tiden bara kan flyga iväg sådär men det känns nästan som att känslorna står still.
Jag avslutar med dikten jag skrev till hennes dödsannons:

Stilla fick du somna
Hållandes min hand
På stigen du nu vandra
Långt bort till fjärran land

För alla som du givit tröst
För dem du gav ett hem
För dem som inte äga röst
Du gav din röst till dem

Nu står de där och väntar
Väkomnar dig med sång
Alla vänner du har saknat
Din väntan var så lång


Hon har blommor i sitt hår...

Kategori: Allmänt

Skolavslutning 2011

Avslut

Kategori: Allmänt

Idag var det skolavslutning. Halva utbildningen är avklarad med några små undantag då jag har lite inlämningsuppgifter som släpar.

Men det är en annan dag också! Det är dagen då jag nådde ett av mina stora mål. Imorse stod vågen på 75,4 kg. För snart två år sedan stod den på 95,4 kg. Det känns så skönt att ha kommit så långt men det är väl som de säger, de sista tio är svårast. Men min plan fortsätter...

Ikväll kommer J hem. Han är hemma tills på söndag vilket känns skönt men samtidigt ligger det massa oroande känslor i luften så jag vet inte om det kommer att bli så bra. Jag önskar att denna helg kunde bli helt fantastisk för han kommer inte hem på tre veckor framåt. Han ska spendera två veckor på Gotland och en vecka i Eksjö. Men under dessa tre veckor ska jag försöka deffa extra mycket så att han får sig en överaskning när han kommer hem. Undra hur mycket man kan gå ner på tre veckor? Mitt mål är att komma under 70 kg i varje fall. Det borde inte vara omöjligt.

ästa vecka börjar min sommarkurs i militärhistoria. Tills dess har jag massa böcker jag måste köpa och annat jag måste göra så det blir inte mycket till sommarlov för min del. Men jag är nöjd ändå. Jag kan ligga i solen och läsa böcker i mitt favoritämne hela sommaren. Kan inte bli mycket bättre!

See ya!