En dag Ett liv

Mitt liv, en dag i taget.

Kallare än kallast

Kategori: Allmänt

Dag 13 - Den här veckan

Kategori: Allmänt

Jag har varit på praktik mest hela tiden. Det är väldigt roligt men tröttsamt. Jag är trött på att vara trevlig och hälsa på nya människor och förklara vem jag är hela tiden. Ibland vill jag bara gå och gömma mig. Kanske för att jag inte är van vid att vara så social, det är inte riktigt min grej. Men det har varit övervägande kul och jag har lärt mig en del om mig själv. Denna vecka har vi även satt bollen i rullning angående utbildningens vara eller icke vara. Det ska bli intressant att se vad som händer.
Jag har även hunnit med två pass med BodyPump och kan konstatera att det redan börjar hända saker efter bara tre gånger. Det känns bra.
I helgen har jag varit barnvakt åt världens sötaste treåriga grabb. Vi hade grymt kul. Vi spelade fotboll o vardagsrummet, brottades, jagade katterna och lekte med kontorsstolen.
Jag har även hunnit med att träffa älskling lite grann.
Idag kom han förbi, vi pratade om allvarliga saker som tynger mig, sedan åt vi pizza och hade en myspys-stund i sängen. Nu känns allt underbart igen.

Ja det var min vecka. Snart börjar en ny, med nya äventyr.

Äntligen...

Kategori: Allmänt

Det är torsdag. Det innebär att imorgon är det fredag och då får jag äntligen träffa världens bästa blivande officer(och snyggaste). Morgondagen kommer antagligen kännas väldigt lång. Praktiken börjar inte förrän 15.45 men innan dess ska det fikas på stan med ett par riktigt härliga människor. Dock är det ingen nöjesfika utan av det allvarligare slaget. Vi går i samma klass och ingen av oss trivs med utbildningen så vi ska diskutera vad vi kan göra för att påverka. Men jag tror nog det blir en och annan skrattsalva ändå, om jag känner brudarna rätt.

Idag har jag sjungit mest hela dagen. Först genrep och sedan konsert. Fy vad kul det är att sjunga. Jag saknar det väldigt mycket. Dock blir jag så nervös att jag nästan måste kräkas vilket inte är allt för kul, men efteråt känns det bra. Det blev en riktigt lyckad konsert trots att jag bara varit med och övat ett par gånger och alla låtar var för mig okända utom en. Jag snubblade tyvärr lite på texten på grund av min dyslexi men eftersom vi var flera som sjöng hoppas jag att det inte märktes.

Om en liten stund ska jag bege mig till gymmet vilket jag inte alls har lust med. Jag är så förjordat trött att jag bara vill sova hela tiden. Men jag måste passa på att träna de få gånger jag har tid nu under praktiken. Idag blir det BodyPump, vilket är grymt jobbigt. Sedan ska jag kramas med mina föräldrar som åker till Marocko imorgon. Jag är inte alls avundsjuk =(


Marocko är ett fantastiskt land med vacker natur, underbar mat och mycket trevliga människor.

Det som inte dödar dig gör dig starkare!

Kategori: Allmänt

Ja det stämmer nog. Det har gått 1,5 månad sedan bråket mellan mig och J. 1,5 månad sedan hela min värld rasade samman och jag var övertygad om att det var slut. Men sedan dess har allting varit underbart. Det har känts så annorlunda. Jag tror att det var nyttigt för oss. Jag tror att det gav oss ett djup i vårt förhållande. Idag är jag säker på vad han känner och hur han tänker. Jag behöver inte fundera över om han tycker om mig och vill vara med mig, för jag vet att det är så. Jag vet också att när han har dåliga dagar kan det gå ut över mig och då är det bättre att vi inte ses. Jag fungerar ju precis likadant så nu när jag förstått att det inte är mig han är sur på fungerar allt mycket bättre.

Han var inte hemma i helgen utan valde att stanna kvar i Skövde för att plugga, helgen som kommer praktiserar jag fredagkväll och han har en spelning på lördagen och sover troligtvis borta så vi hinner kanske ses ett par timmar på sin höjd. Helgen efter det kommer han nog inte hem heller då någon i plutonen fyller år och skulle ha fest. Men det gör mig liksom inget. Jag är glad för hans skull och tycker bara det är roligt att han gör saker. Visst saknar jag honom och längtar men nu när jag vet exakt hur han känner för mig blir inte saknaden sådär överdriven längre. Praktiken har nog gjort sitt också. Jag har extremt långa dagar. Igår började jag 08.00 vilket innebar att jag gick hemifrån 07.00 och jag slutade 19.00 vilket innebar att jag var hemma vid 20.00. Jag åt och sen gick jag och lade mig. Jag längtar till helgen då jag får vara för mig själv och bara vara. Det är ju så det ska vara. Jag ska ha mitt liv, mitt jobb och mina vänner som tar upp min tid så att jag inte hinner längta så mycket. Men eftersom skolan suger och vi har 3h lektioner om dagen och inga arbeten blir det mycket tid att längta på. Men jag har en plan...;)
Sänder en tanke till den stupade soldatens familj.
Verkligheten är aldrig långt borta tyvärr.

Ibland blir jag så arg att jag skakar...

Kategori: Allmänt

Kanske berodde det på att jag drömt en mardröm och sovit dåligt, kanske var det för att jag varit stressad den senaste tiden eller så var det bara för att jag är jag.
Men jag blev så arg att jag började skaka och nästan kräktes. För att lugna mig själv ställde jag mig i duschen och bara lät det varma vattnet lugna mig.
Vad hade hänt, tänker du säkert!
Det som hände var att jag ringde J i fredagskväll eftersom han inte kom hem i helgen. Men istället för att få höra hans ljuva röst var det en kvinnoröst som svarade Hallå! När jag sedan svarade tillbaka lades luren på. Jag blev extremt förvirrad och tänkte att det måste blivit något fel så jag ringde igen. Men åter igen var där en kvinnoröst som den här gången inte lade på utan förklarade att J var ute för att hyra film. Det var hans så kallade sambo som hade svarat i hans telefon. 
Direkt började hjärnverksamheten, han skulle ju stanna kvar i Skövde för att plugga, ensam, varför ska han då se på film med henne?! Jag höll på att bryta ihop totalt, det kändes som att jorden var på väg att gå under för en kort stund. Jag fick svårt att andas och började skaka. Det var då jag hoppade in i duschen.
När jag en halvtimme senare stegade ut ur badrummet hade jag tre missade samtal och ett sms. Det var en mycket arg J som skrev att tydligen fick han inte ha sina saker ifred men att jag kunde ringa nu för han var hemma. Jag var fortfarande galet arg men lugnade mig snart då han förklarade att det var flera i plutonen som inte lyckats ta sig hem då FM strulat till det med tågbiljetterna och de bestämde sig för att se på en film tillsammans. Han hade inte vetat att hans sambo inte tänkt åka hem i helgen. Men plugga hade han gjort och plugga skulle han fortsätta med hela helgen. 
Jag kände mig dum som blev så arg men jag var inte den enda. J var fly förbannad på sin sambo som gått in på hans rum och svarat i hans telefon trots att han förklarat tidigare att han vill ha sina saker ifred. 

Det värsta av allt var nog känslan av att det faktiskt är hon som är hans sambo och inte jag, som dök upp när hon svarade. Jag kände mig så utanför. Det kändes inte direkt bättre av att hon var extremt trevlig och lät nästan hånfull då hon svarade.

Men nu är det löst. Dock sitter chocken i. Jag skulle kunna göra vad som helst för att få krama om J just nu och få känna att det är jag som är hans flickvän, det är mig han älskar. Hon är bara en dum 22-årig blondin som råkar bo ihop med honom. Men det lär dröja innan han är hos mig igen. Antagligen lär vi inte ses nästa helg, med lite tur kanske vi ses en kort stund men annars dröjer det ytterligare en vecka vilket skulle innebära 3 veckor utan hans närhet. Det är det längsta vi varit ifrån varandra. Men efter denna incident klarar vi nog det mesta!

Dag 12 - I min handväska

Kategori: Allmänt

Jag hade nästan helt glömt min lista. Men här kommer ytterligare ett inlägg.
Min handväska består i veckorna av en ganska stor ryggsäck som rymmer matlåda, dator, böcker, och allt annat viktigt.
Dagarna jag inte går i skolan byter jag ut ryggsäcken mot en m90-camomönstrad axelremsväska från Svenskt militärhistoriskt bibliotek. Den innehåller då det där som är allt annat viktigt och här kommer en lista över vad det är:

Smink
Mobil
Plånbok
Öronproppar(älskling spelar i band och jag vet aldrig när jag hamnar på ett rep eller en spelning)
Läppglans x3
Nässpray(extremt viktigt)
Deodorant
Handledsvärmare
Hårspännen
Örhängen
Näcessär med plåster, huvudvärkstabletter, magmedicin och andra viktiga småsaker
Kalender
Näsdukar

Min väska brukar bli ganska tung och många vänner har skojat om att jag verkligen har allt i min väska. Jag försöker plocka ur den med jämna mellanrum men ändå fylls det snabbt på. Jag tror helt enkelt jag måste skaffa mig en mindre väska så att inte allt det där får plats.

Time flies...

Kategori: Allmänt

De senaste veckorna har inte varit roliga. Massa plugg och stress. Speciellt stress över praktiken. Men jag lyckades till slut få en praktikplats. Dock inte drömplatsen men det är bättre än att släpa fötterna efter sig i fyra veckor. Jag ska vara med i en församling och se hur de jobbar, främst då med ungdomar. Idag var första dagen och det ser ganska lovande ut. Dock känner jag att det tar rejält på krafterna att hela tiden träffa nya människor och vara trevlig.
Jag blir mer och mer övertygad om att detta med att vara fritidsledare inte är min grej. Jag lutar också mer och mer mot att jag vill jobba på lager och köra truck i framtiden. Det är någon märklig lockelse där. Kanske för att det är så grymt kul att köra truck och för att jag är intresserad av logistik-biten. Funderar faktiskt på om jag inte ska läsa lite logistik till hösten. Hoppa av denna utbildning, läsa logistik till hösten och sedan flytta till Linköping med älskling efter jul. Fast bara om han vill ha med mig förstås. Det har vi inte riktigt pratat om än och det lär dröja innan det är på tapeten.

I övrigt är jag genomförkyld och genomlycklig. J har tagit hand om mig i helgen för första gången. Jag vet inte hur många gånger han varit sjuk och jag tagit hand om honom men när jag väl blivit sjuk har han inte varit hemma. Så detta var på tiden. Vi har myst, tittat på film, lagat mat och bakat paj. Allt känns nästan för bra för att vara sant...